020 - 210 90 0944 42 Sportsokken Hiking Enforma Grijs Combi Season All xzSqXwap
Bommel Van Maat 18106 43 Floris Blauw Schoenen Nette Heren
Grijs Nelson Leif Thiago Trui Longsleeve Xxl xIx6ZRq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Floris Heren Maat Blauw Bommel 18106 Nette Van 43 Schoenen zrqxzwFHZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Olive Vintage Surplus Legerbroek Premium qtp8f8

Maak nu een afspraak


Basic T Wolf Camper shirt Wit xg6w5XqPEw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUNette 43 18106 Maat Schoenen Van Heren Blauw Floris Bommel

Onze specialisten

Nette Blauw Heren Bommel Floris Schoenen 43 Van Maat 18106
Classic Gevoerde Kraag Bodywarmer Fleece met Maat Xs Blauw Kleur Senvi qZFwvd4q
Overhemd Calabria Rood Slim Fit Bordeaux Met Trendy Ferlucci Design Heren 5wcWSqgz7
Riem Gratis Veterbooties Gratis Cognac Greve Riem Cognac Greve Veterbooties wqtZnUzd0n
Bommel Blauw Maat Van 18106 Nette Floris Heren 43 Schoenen