020 - 210 90 09Senvi Urban Maat Xxl Zwart Kleur Bodywarmer wxqgYnRqa0
Schoenen Nette Heren Maat Floris Bommel Van 10131 Grijs 43
Fall High Heren Wandelbroek Coast 50 Maat Trousers Khaki Fjallraven 7OvnEwAqx7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Floris Schoenen 43 Bommel 10131 Heren Nette Grijs Van Maat ParZ7qIP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Softshell zwart Kleur Xxl Senvi Paars Jas p74UnWqS

Onze specialisten

Nette 43 Maat Schoenen Van Floris 10131 Bommel Grijs Heren
Night Heren Wolfskin Jas Blue Point Northern Jack pqR8X0BX
Parka Waterproof Military Groen 101inc 3in1 Pz5Eqw
Torino Low Grisport Wandelschoenen Zwart Unisex 6Uwgwq
Floris Van Grijs Maat 43 Heren Bommel 10131 Schoenen Nette