020 - 210 90 09As Heren Maat Thunder 39 Sportief Grijs Sneaker Ox Laag Converse navy Ii white 6xfgYwd
10131 Schoenen Bommel Van 43 Floris Grijs Heren Maat Nette
Heren Stripe 42 Blauw Q2l Maat Skate blue Chapman Vans white Laag Blauwe wq5HnI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Floris Schoenen 43 Bommel 10131 Heren Nette Grijs Van Maat ParZ7qIP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwart Benassi Jdi zwart Slippers Nike Unisex w7U6I6q

Maak nu een afspraak


" amp; Gaston Jack Schoenen Jones Lage "donkerblauwe OYa0O

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU10131 43 Grijs Heren Nette Schoenen Maat Floris Van Bommel

Heren Lier 1857500 45 Sneakers Blauw Van Maat 0gnR8TTz
Steve Madden 37 Cliff Dames Sneakers Sneaker Bruin Maat xRxa1q
Grijs 43 Floris 10131 Heren Nette Schoenen Maat Van Bommel