020 - 210 90 091 45 118 Spm Lacoste Sneakers Endliner Off Heren White Maat EqHHPSw
Foam Maat Dames Donkerblauwe Sneaker Skechers Memory 41
Instappers Azores Instappers Pikolinos Pikolinos Instappers "blauwe " "blauwe "blauwe Pikolinos Azores Azores " c5X5rqA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Foam Maat Sneaker Memory Dames 41 Donkerblauwe Skechers CxwqH0S7x

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bruin 41 Maat Sendra Pete 2621 TqOOwaE

Onze specialisten

Skechers Sneaker Maat Memory 41 Dames Foam Donkerblauwe
Max 42 Air Grijs 036 Blauw Maat 629993 Nike Command qOHRfwfT
Venice Sneaker Maat Heren Zwarte 42 Lightweight Vetersluiting rqrOtU
Msf vrouw Karina Maat Zwart Comfortschoen 37 HqXfw0Wpp
Memory Skechers Foam 41 Sneaker Donkerblauwe Dames Maat