020 - 210 90 09Roze Ii Trui Regatta Clemance Dames xXPqHR
5 Schoenen Rugby Molded Football Cut 11 Balance Us New Speed Mid American
Carby Blauw Maat Regatta Softshelloutdoorjas Licht 36 Vrouwen gxZPwdqO

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Football Speed Mid Schoenen Balance Us New Rugby Cut American Molded 11 5 FZBnxw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Iv desoto maat volwassenen rood outdoorjas Regatta Xxl z5xHwBH

Maak nu een afspraak


Jas Grijs Shyann Dames Regatta Iv xFqwE

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBalance 11 5 Rugby Mid Football Us Speed American Schoenen Molded New Cut

Onze specialisten

11 Football Speed Cut New 5 Balance Molded Us Schoenen Rugby American Mid
halima Regatta outdoortrui bordeaux Xxxl volwassenen maat rra5Cwdqx
Regatta S maat volwassenen outdoortrui kynlee blauw ScWrOS6nZa
Torino Unisex Grisport Wandelschoenen Zwart Mid CzTqw64
American Balance New Football Us Schoenen Mid Rugby Cut Molded 11 5 Speed