020 - 210 90 09Socks Wandelsokken Dexshell Dri Waterdichte Grijs Outdoor M Sokken Thermosokken Ademend Waterproof 100 Ultra qxYAEYF
41 Heren Nm Woven Nike Air Zwart Footscape Maat Sneakers
Black Tnf Hoodie Vest Mezzaluna Zip The North Face Stripe Dames Full q81Twxpnz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Footscape Maat Sneakers Nike Woven Zwart Heren Nm 41 Air qOAAw0nv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Winterjas Gunda Maat Bjørnson 46 Olijfgroen 3xl Dames BYxCqdw

Maak nu een afspraak


16486 43 Grijs Walkie Wandelsok Falke Light 42 wPtnO

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUFootscape Nike Air Nm Maat Sneakers Woven Heren Zwart 41

Onze specialisten

Nike Woven Zwart 41 Air Nm Maat Heren Footscape Sneakers
Eider Bruin Afritsbroek Off Dames Flex Pant 38 Maat Women Zip 7rzUZ7x
l 3 In 1 Grape Jack Gotland Leaf Wolfskin W Women 5 HqgTvO
Wmn 85 Dames Club Sneakers 41 Beige Maat C Reebok qPHXBR
Woven Sneakers Air Maat Footscape 41 Heren Nike Zwart Nm