020 - 210 90 09Maat Bodywarmer 44 Ronja Bjornson Dames Zwart UqBtx5w
Sneakers Eu Mannen Aa4083 1 Air Nike Maat Force Paars 07 401 44
line Dames Life Softshell Petrol Bodywarmer Churi fdZZxwq1

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Force 44 Paars Nike 401 Sneakers Aa4083 Mannen 07 Maat Air Eu 1 O5qqwgv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

volwassenen outdoorjas mylee maat blauw Regatta L 6wRqESFx
Vrouwen Grijs M Avenue Wolfskin Madison Jack Maat Parka Winterjas nwSp0Cq0
Eu 0890 5 Sneakers Gel Mannen lyte Bruin 43 Asics H8c0l Maat PaSvp77q
07 Nike Aa4083 401 Eu Mannen 1 Paars Air Maat 44 Force Sneakers