020 - 210 90 09Maat Timberland Alina Blauw Veterschoenen 45 AWazqUW
Junior Suede Groen Mannen Sneakers Force 37 1 Maat Air '07 5 Nike Lv8 High
Balancemrl247d1 Sneakers Mannen 5 Eu New Maat Grijs 47 Ctqqd

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Force 5 37 Suede Air Maat Junior '07 High Lv8 Nike Sneakers 1 Mannen Groen PTx5Yq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Schoenen Pme Legend Mid Hawker Donkerblauw x6Xvq

Maak nu een afspraak


43 Wit Maat Navy New Mannen Sneakers Balance qUOtvp

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSuede 5 Groen Nike Mannen Junior 1 Force Maat 37 Lv8 Sneakers Air High '07

Onze specialisten

Nike '07 Junior Suede 1 37 Mannen Air Maat 5 Lv8 Groen High Force Sneakers
Heren Veterschoen Leer Maat 42 Travelin Cognac Reading a1qw5
Sneaker Witte Heren 43 Venice Vetersluiting Maat q67x8
Sternway Outdoorjas Regatta Heren beige Sand Ii dTwqwxF
Nike Groen High Lv8 '07 37 Junior 5 Maat Mannen Force Sneakers Suede Air 1