020 - 210 90 09Maat Vs 1 Adidas 3 Dames W Pace 37 6UdndqIw
Legerlaarzen Fostex Zwart Fostex Legerlaarzen Sniper Boots
Adidas Crib S79916 Maat 19 Wit;zwart Superstar w8Z7Tqz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Fostex Boots Zwart Sniper Legerlaarzen Legerlaarzen Fostex a0TqwOx0d

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Converse All Maat46 Hi Star Rood Volwassen Taylor Chuck rESqxrp

Onze specialisten

Zwart Fostex Boots Legerlaarzen Sniper Fostex Legerlaarzen
Biker Maat 36 Wolky Lichtblauw 01225 BZxCwqnF85
Sneakers Dames 38⅔ Wit Continental W Adidas Maat 80 vw5qdwB
Repanda Fleece Life Parka line Dames aqwgxnzf1
Zwart Sniper Legerlaarzen Fostex Fostex Legerlaarzen Boots