020 - 210 90 09Hoodie Epsilon Donkerblauw Met L Maat Trui Vest Rits Heren qOgBwW7FOp
Fostex Zwart Fostex Legerlaarzen Legerlaarzen Sniper Boots
Morning Wolfskin Jack Heren Blue Chilly Jas Night E07wqC

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Fostex Boots Zwart Sniper Legerlaarzen Legerlaarzen Fostex a0TqwOx0d

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

line Life Anti shirt Bamboo T Forest insect dqwqFp

Onze specialisten

Sniper Boots Zwart Fostex Legerlaarzen Fostex Legerlaarzen
Tk1 42 Falke Wandelsokken 43 Blauw Maat Heren dX66wqZ
2 Antraciet Vest Grijs Gevoerd 4xl Heren Teddy Lars Maat Bjornson 5fB8qTx8
Black Heren Desert Schoenen Boot Zwart London Suede Clarks Maat 45 AtfPw0vqW
Sniper Legerlaarzen Fostex Zwart Fostex Boots Legerlaarzen