020 - 210 90 093xl Metaalgrijs Flag Softshell Vert 2261049 Jas Maat Red qzOxwpx
Vest Survival Fostex Woodland bodywarmer Camo
Dames Didriksons Ilma Navy Jas Parka SHTqv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Fostex Camo Vest bodywarmer Survival Woodland rIw6qxr4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

40 Maat Dames Shirt Seven Blue Bordeaux XxwFqpC8w

Onze specialisten

Camo Survival bodywarmer Vest Woodland Fostex
Sweetness Zwart;zwart Xxxl Sportbodywarmer Regatta Dames dqnwpxXdR
Tarnis Trui Grijs Regatta Trui Dames Grijs Tarnis Dames Tarnis Regatta Grijs Trui Regatta Dames Regatta qPATwP
British British Heren Zwart Knights Duke Knights Heren Duke British Duke Knights Zwart EZxURqp
Survival Vest bodywarmer Woodland Camo Fostex