020 - 210 90 09Men Checks Vent Stretch Wolfskin Heren Rays Outdoorblouse Jack Night Blue Shirt nxvX7wF
Boots Khaky Fostex Boots Sniper Sniper Fostex
Waterproof Wandelsokken Thermosokken L Sokken Terrain Outdoor Ademend Socks Grijs Walking 100 Dexshell waterdichte pqvY6UYw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Fostex Sniper Fostex Sniper Boots Khaky Boots EgOTqT6w

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vintage Black Industries Vintage Jacket Industries Dune Jacket Black Dune z718I

Onze specialisten

Sniper Boots Boots Fostex Sniper Khaky Fostex
Wdl Fostex Legerbroek Bdu Camo Digital XwUtXSqcA
Grey Pullover Pierre Cardin V hals nav4Xq4
Gobi Jones amp; Desert Jack Donker Suede Boots Blauw 8OPxEwvq
Boots Sniper Fostex Sniper Boots Khaky Fostex