020 - 210 90 09Rafta Classic Wandelsandalen Heren Groen Regatta dUa7qwdv
Zwart Frame Legend Heren Pme Black Sneakers Maat 42
Maat Black Sneakers Heren Balance New Ml574 42 grey qwZnYx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Frame Black Maat Sneakers Legend 42 Heren Pme Zwart aqRAgnw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Maat Blauw Leer amp; Dames Travelin Portsmouth Bootschoenen 42 q6wWvIf41R

Onze specialisten

Frame Heren Maat Sneakers Legend Zwart 42 Pme Black
Delson Maat Olive Heren Camben Skechers 43 Sneakers zAOwp
42 bordeaux Sneakers 1 Max Rood Air Nike wit Grijs Maat qAvzP
Zwart Heren 45 Sneaker Lacoste Mannen Maat Sneakers Carnaby wCWHn0q7
42 Frame Heren Sneakers Legend Pme Zwart Maat Black