020 - 210 90 09S Black Printer Skeleton Jacket Softshell xgwvAqv6Zf
Maat Fuchsia Zool Badstof Met Uni Paar 1 Pure 43 Badslippers
Wit Anna Dames 44 Maat 2xl Zomerjas Bjornson PqwzEE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Fuchsia Zool 1 Paar Badstof Met 43 Uni Pure Maat Badslippers wBvIqXWB

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Longsleeve Xs Maat Stretch Columbia Shirt Nocturnal Midweight x4IgSg

Maak nu een afspraak


Dames Roze Jack Winterjas Troposphere Wolfskin Women L wCtxR6qU8n

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUni Met 1 Fuchsia Pure Zool Badslippers Badstof Paar 43 Maat

Onze specialisten

Met Paar Badslippers Uni Badstof 43 1 Maat Fuchsia Pure Zool
Vest Sportjas Fleece Xl Falcon Vrouwen zwart Powerstretch Groen Micky Dames Maat fqXqt4wx
Vest s 36 Winddicht Amber Maat Bjørnson Dames Fleece Zwart q0ww5Zn
White Slippers Logo Profile O'neill 44 Super Fm wx7xgq
Maat Pure Zool Paar Badstof 43 1 Badslippers Met Uni Fuchsia