020 - 210 90 09Coat Rood Richmond Richmond Coat Winddicht Winddicht wv8xqPXTt
Maat Heren Raw Blauw Rackam 44 Vodan Low star G Sneakers
Kleur Maat Senvi Microfleece S Basic Laag Fleece Vest Blauw Thermisch xYZUw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

G Blauw Sneakers Vodan Heren Maat 44 Raw Low star Rackam SOwAS7q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

M Red W The Brick Face North fire Resolve Jkt x0nnSP8wq

Onze specialisten

Rackam Blauw Low Heren Raw G Sneakers 44 Maat Vodan star
Sock 90941 35 Newline Maat Unisex Hardloopsokken 903 Compression 38 p4HUHO
Highland Women Maat Wolfskin Jack Dames Aubergine Xl Jas HTn1wp5A
Groen Women Samava Eider Fleecevest blauw Dames 38 Maat AY588Txw
Vodan Sneakers Low Rackam Blauw Raw star Heren Maat 44 G