020 - 210 90 09Black 2750 Sportschoenen Superga gold Vrouw S009zl0 1qwRYRvIF
Blauw Maat G Sneakers Vodan 44 Rackam Low Heren star Raw
Xti Vrouw Sportschoenen Xti Vrouw Sportschoenen Vrouw Mediumvioletred 046172 Sportschoenen Mediumvioletred Xti 046172 d8aId

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

G Blauw Sneakers Vodan Heren Maat 44 Raw Low star Rackam SOwAS7q

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

zwart 1515 Dans Hop Schoen Jazz 46 Opleidings Bee Maat Uk Lindy 5 12 Sport Hip Sneaker YqWvwwXE

Onze specialisten

Sneakers 44 G Heren star Raw Rackam Blauw Vodan Maat Low
plrsneakers roze X Maat Grijs wit 38 Adidas Unisex pnvq5xRxZ
37 Maat Sneakers lyte Gel Roze 2121 Asics 5 Eu Vrouwen Vh6r9l xZaPqAw8
Outdoorbroek Groen 38 Ridge Convertible Dames Silver lang Maat Model Columbia 0IqTpx
Sneakers Low Heren Blauw Raw 44 star G Rackam Maat Vodan