020 - 210 90 09Sneakers Wit 38 Nike Maat Unisex Premium 1 Max Air qwB8zXI
Rackam 42 Raw star Heren Vodan Sneakers Low Maat Groen G
Maat Super Lichtgewicht 37 Ervik Travelin Softshell Grijs Wandelschoen AwxnY4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

G Groen Raw Maat Low 42 Rackam star Sneakers Heren Vodan q0xBr7qw5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lugano Meindl Lugano Meindl Lugano Meindl D 12 br Meindl 12 Lugano D br 12 br D D 7Hvx7f

Onze specialisten

Rackam Vodan Groen Heren Raw Low 42 Sneakers G star Maat
Adidas 38 Dames Superstar Maat Sneakers Wit XX67rq
46 Maat Klompen Blauw Herenmodel Jolly XqRZw7X
Sneakers Platform black Vikky Black Puma Ep Dames FftWqO
G star Rackam Sneakers Vodan 42 Heren Groen Maat Raw Low