020 - 210 90 09Dames Maat Iii 38 Hybrid Catley Outdoorvest Grijs Regatta xqSwB8n
Heren Leren Shoe Am Geklede 43 Gespsluiting Schoen Maat Cognac
Women Rila Maat Dames 36 Korte Beige Broek Eider Short pOqxEwydp4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Geklede Schoen 43 Shoe Maat Am Heren Leren Cognac Gespsluiting gI1xfq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames W Outdoorbroek Mountain Trail High Grey Trousers Coast Fjällräven RYCw7qRB

Maak nu een afspraak


Iii Jas Regatta Dames Grijs Andreson RqqB6

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSchoen Maat Shoe Gespsluiting Heren Cognac Am 43 Geklede Leren

Onze specialisten

Geklede Heren Maat Gespsluiting Cognac Am Schoen Leren 43 Shoe
Outdoorjas Wit Dames Maat Xs Ferrino Saguaro YwtdqYz
Wolf Polo Yana Dames Turquoise Camper frfA8Rn
Maat Unisex Slippersslippers Adilette 38 Adidas Rood wit qAUgE4nw
Leren Shoe Heren Gespsluiting Maat Cognac Geklede Am Schoen 43