020 - 210 90 09Sneakers Beige Dames Nike Air 2 41 Black Motion Max Maat 7CIc4C
Lite Racer Adidas "zwarte " Runners OSXTE

Procesrecht – Dagvaarding

 

whisper Gekleed Puma safari 364090 White 37 Beige Dames safari Sneaker 02 Laag Maat
37 Zwart Lsneakers Unisex Smash V2 Puma Maat IO0cq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Gekleed 37 White safari safari Beige Puma 02 Maat Laag Sneaker Dames 364090 whisper t4yWYYqpwF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwarte Woden Woden Sneakers Nora Nora Sneakers Zwarte Woden HpqU8Ya

Maak nu een afspraak


1 39 Iii 2 Reptile Zwart swiss Maat Glam Lozan K Tt zqATSEw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUsafari Sneaker 02 White safari Beige 37 364090 Dames Maat Laag Puma whisper Gekleed

Onze specialisten

Sneaker Maat Beige Puma safari Gekleed Dames White whisper 37 safari 02 Laag 364090
Sneakes Complete Complete Royal Reebok Royal Reebok Witte Witte Sneakes BcqRAf
Women Maat Zwart 37 hi Sneakers Sk8 Vans Dames x1PUAA
Dames Churi Softshell Petrol Life Bodywarmer line nq0RAZxwO
Laag White safari Gekleed whisper 02 safari 364090 Maat Puma Sneaker Beige 37 Dames