020 - 210 90 09Rood Jas 36 Regatta Dames Kallie Maat Stxf7q
Eu Maat Sneakers Gel H8c0l Mannen 0890 Bruin lyte Asics 42
Silje Jas Softshell s Aqua Dames Blauw Maat Bjornson 36 8zqPq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Gel H8c0l Maat Asics 0890 Sneakers Bruin lyte Eu Mannen 42 U6xqwnTp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

34 Jas Donkerblauw Dames Kallie Maat Regatta WUXqTv7TF

Maak nu een afspraak


Crosshatch m 34 Maat Denim Jeans Toolbox 32 Dark x8gwq8S0rA

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUAsics 0890 Sneakers Gel Mannen Bruin Eu H8c0l Maat 42 lyte

Onze specialisten

Mannen Sneakers Asics Bruin 42 Gel Eu Maat 0890 H8c0l lyte
Blauw Calandra Regatta Trui Calandra Regatta Dames xR1aqXw
Misi Broek Life insect Anti Dames line rZrqwx5
Regatta Dames V Grijs Vest Laney Fleece 44 Maat BwBrEgqOn
Sneakers H8c0l Maat Gel lyte Asics 42 Bruin 0890 Mannen Eu