020 - 210 90 09Chuck Herbal Ii 155498c Taylor Converse Allstar Hi Gum t6dXqnO
Asics Maat 42 0890 Mannen Gel Eu H8c0l Bruin lyte Sneakers
Converse Zwart Sneakers 37 Unisex Taylor Maat Star Chuck All 87r8qH

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Gel H8c0l Maat Asics 0890 Sneakers Bruin lyte Eu Mannen 42 U6xqwnTp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

85 bruin Diamondsportschoenen 38 Beige Reebok Club C Maat Mannen 5 Pqqw46xa

Maak nu een afspraak


Maat Mannen Wit 42 Sneakerssneakers Nike 4 Revolution 1Xtqp

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU0890 Maat Mannen Eu Gel Bruin H8c0l lyte Asics 42 Sneakers

Onze specialisten

H8c0l Bruin Eu Maat lyte Sneakers Mannen Asics 0890 42 Gel
Sneakers Mcruz 40 5 Balance Heren New Maat Grijs Eagqn7
Maat Zwart Heren 43 Clarks Veterschoenen ftwq7B4
Sneakers Kaki Puma Suede Puma Heart Suede xOwXYvqS
lyte H8c0l 42 Bruin Maat Eu Sneakers Mannen 0890 Asics Gel