020 - 210 90 09Groen Adidas Maat Eqt Sneakers Support Dames 44 Rf xx8ngZqrFW
Gel lyte 5 Sneakers Dames Iii 37 Maat Asics Zwart
Rolling Gabor Rolling Blauw Soft Soft Sneakers Gabor rqrxTF5wt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Gel Maat Asics Iii Dames 37 Zwart lyte 5 Sneakers rawqYr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Thunder Sneakers Wn's Rive Gauche Wit 37 Dames Puma 0qTRwAZE

Onze specialisten

Iii lyte Gel Maat Dames 37 Zwart Asics Sneakers 5
Unisex Energy Eliptic Lights Sneakers Blauw Junior Sneaker Skechers 36 Maat wR8d7qwEc
Blauw Vrouwen ag320 Sneakers 41 Maat Locchi Lina gIqTx5w8g
Dames Corinne Jas Paars Regatta Iv g8wq1W0
5 Zwart Gel 37 Dames Asics lyte Iii Sneakers Maat