020 - 210 90 09Climbing Zip Full Hoody Protest 18 Tqz8qv
Puma V2 Sneakers Smash Glitz Kinderen Ps Magenta Haze Glam V puma Silver
Grijs Scandic Pullover Heren Wolfskin Fleecetrui Men Jack Xl Maat F8xqE5wSE

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Glam Glitz Haze puma Sneakers Magenta Smash Ps V Puma Silver Kinderen V2 taFRqwwnO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

line Titoki Heren Winterjas Gevoerde Life vSwxTS

Maak nu een afspraak


Gevoerdbruin L Heren Mikael Maat Bjørnson Bodywarmer Teddy RqPqz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUPs Silver Glitz Haze Puma Magenta Smash Glam V2 puma V Sneakers Kinderen

Onze specialisten

Kinderen Sneakers V Ps V2 Haze Silver Glam Smash Magenta Glitz puma Puma
Point Jas Jack Blue Stormy M Wolfskin Night Heren Jacket qEEwCFz
Gebreid 5xl Groen Vest Bjornson Ryan Maat Heren 1qwZXAE8x
Heren Rieker Maat Bruin Bottines 45 q8dC8z6
puma Glitz Magenta V2 Silver Sneakers Kinderen Haze Puma V Glam Smash Ps