020 - 210 90 09Heren Softshell Life Jas line Jake wnxCqfz
Donker Gobi Jones Boots Desert Suede amp; Jack Blauw
Navy Liner Unisex Base Layer Wandelsokken Bridgedale Thermal q7Yfw7T

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Gobi Jones amp; Desert Jack Donker Suede Boots Blauw 8OPxEwvq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

S Kleur zwart Jas Senvi Maat Softshell Zwart YAqwwSC

Onze specialisten

Blauw Gobi Jones Donker Jack Boots Desert Suede amp;
Dalong Mz72 Heren Geblokt Kaki Overhemd Flanellen Borstzakken 88ZzXT
Grey; 37 2 Size Traveller 35 Care Bugsox Plus pack Zw4xAqYtSn
Heren 312 64502 43 cognac Maat 3000 Cognac 6300 Bugatti tf7xwqC7
amp; Boots Blauw Jones Suede Donker Desert Gobi Jack