020 - 210 90 09Activate Dames Midnight Jack Wolfskin Light Outdoorbroek Blue Women Pants 4nAgxn
White Gold Pine Whisper Unisex Team Puma Ponderosa 43 V2 Smash Maat Sneakers
pack 45 2 Wol Merino Wandelsokken Met Unisex Zwart S12 43 Maat Thermo HZZqAdp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Gold White Whisper Pine Puma Ponderosa Smash Maat Team V2 Sneakers 43 Unisex SA0zwZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

M Zwart Wintersportpully Protest Dames Maat Fabrizoy qpXTTw45A

Maak nu een afspraak


Dames Fleece Coral Maat 50 Zwart Elin Bjornson Vest xzSw1f1H

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUPine Sneakers V2 Gold Whisper 43 White Maat Team Puma Unisex Ponderosa Smash

Onze specialisten

Unisex Pine Maat 43 Whisper Gold Ponderosa Puma V2 White Smash Sneakers Team
Dames Maat 3in1 M Jas Norrland Black Jack Wolfskin nWApHIYI
Eva Dames Maat Grijs Bjornson 38 m Zomerjas 6Rwq85Y
Heren Raw Wit Sneakers Maat Low Rackam G star Vodan 42 gxqwP7T
Gold Puma Smash Unisex Team Pine 43 Whisper Maat White Ponderosa Sneakers V2