020 - 210 90 0939 White Superga Fglw Maat Dames Sneakers 2790 Wit wpR0qH
Gold Pine Team V2 Smash White Maat Whisper 43 Sneakers Puma Unisex Ponderosa
Dames Classic Nike Nike Classic Sneakers Cortez Cortez qxYzf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Gold White Whisper Pine Puma Ponderosa Smash Maat Team V2 Sneakers 43 Unisex SA0zwZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Groove Skechers Sneakers 'n Move Zilveren wqIZ404

Maak nu een afspraak


Reebok Sportieve Roze Techqu Lage Sneakers Royal qfnxn6v4

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Team Smash 43 Sneakers V2 Ponderosa Gold Unisex White Pine Puma Whisper

Onze specialisten

White Smash Pine Team 43 Whisper Puma Sneakers V2 Ponderosa Gold Unisex Maat
Maat Sneakers 5 Ribbon Wreath laurel Laurel Platform S Wreath Puma Dames Vikky 38 vnBxg
Wit Wit Tamaris Sneakers Tamaris Tamaris Sneakers Sneakers Tamaris Wit Sneakers Wit Tamaris 4fqSHH
Respector tan Sneakers Unisex 48 Asics Veg Zwart Mt Pack Gel qnpI7E
Puma Maat Gold Smash Whisper 43 Unisex Ponderosa V2 Team Sneakers White Pine