020 - 210 90 09Columbia Black Dames Vest Light Full Zip Trek Fast r0wTZr
Xxl Maat Stone Cascos Pk 44 International Jacket Gray Dames Fleece
Vest Face Tech North Tnf Black Dames The Mezzaluna Hoodie EqX4wvx5d

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Gray 44 International Stone Pk Dames Jacket Xxl Fleece Cascos Maat UORFqS

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

34 Diablo Dames Zwart Maat Softshellbroek The 36 North Regular Face E6qRR8

Maak nu een afspraak


Life line Parka Repanda Fleece Dames TSTBqZ

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGray Stone International 44 Fleece Maat Xxl Jacket Cascos Dames Pk

Onze specialisten

44 Fleece International Dames Jacket Cascos Xxl Maat Gray Pk Stone
Dames Roze Regatta Chantile Chantile Trui Regatta w6U04q1I
S paars Columbia Blauw Dames Canyon Heather Softshell Maat UqX0R6
Underlay Uni s Wit Cruyff Recopa Sneakers 5qzYp
Fleece Stone Xxl Cascos International Gray Maat Dames Jacket 44 Pk