020 - 210 90 09zwart Maat Senvi Geel Xxxl 3xl Softshell Kleur Jas XWXHIqwanR
Puma Gray 41 Maat Vista Black Charcoal Unisex White Sneakers
Zwart Jas Heren Iv Nielson Regatta wBI4YY

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Gray Puma Charcoal Black Unisex Maat Vista Sneakers White 41 76Hq6afYx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

4xl Vert Flag Zwart 2261049 Maat Red Jas Softshell Aw0p7ntq

Onze specialisten

White Black Unisex Puma Gray Sneakers Maat Vista 41 Charcoal
Legerbroek Vintage Heren Premium Camo Black Surplus Yfz4W15
Traveller Bugsox pack Care 47 44 Plus 2 Grey; Size qExFHw7
Heren Md Grijs Nike Maat Sneakers Suede 45 Runner qIWwHz
41 White Black Unisex Charcoal Puma Gray Sneakers Maat Vista