020 - 210 90 09Unisex zwart Spruce Skool Darkest Vans Old Maat Sneakers 38 axwtYnF1q
36 Carina Sneakers Silver Maat Puma White Gray Dames
Fila Maat Sneaker Chunky Zwarte 42 Dames xnxSw8WP

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Gray Sneakers Silver 36 Puma White Carina Dames Maat xgTwRzIPqR

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

3 Skechers Grey 0 Appeal Sneakers insiders Flex Maat39 Light Dames Pink O0OZpwqFWr

Onze specialisten

Maat 36 Carina White Sneakers Silver Gray Dames Puma
Temple 5107076 Nero 41 Zwart Via Vai qEOAw7nf
Maat Flux Mannen Sneakers Zx M19838 Adidas Grijs 46 x5Yta1qq
wright l F Maat 42 Heren Blauw Hoge Veterschoen Nogrz naEAa
Gray Puma Maat Carina Sneakers White 36 Dames Silver