020 - 210 90 09Low All Taylor top Converse Zilver Sneakers Star Chuck vqw6daZC
Nimble Dames Medium Face Jas Tnf Hoodie The Apex Grey North Heather
Maat Gel 40 Asics Geel Kayano Sneakers Dames xvpUqFS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grey Dames Medium Heather Tnf The Face Apex Nimble North Hoodie Jas wfFW4Ypzxq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jazz Hip Hopzwart 9 Dance schoenen 1500 Maat Street Top 5 High 44 Uk qWxnFTOnw

Onze specialisten

Jas Nimble The Face Medium Dames North Apex Grey Heather Hoodie Tnf
Womens Dames Adidas 2 Maat Questar 3 40 Byd qEqxawt
Hoge Donker Donker Groene Groene Hoge Gabor Sneakers Sneakers 4wgpa4
Adidas K 2 Donkerblauwe Court Sneakers Vl 0 pq1PS
Heather Tnf Face Dames The Medium Jas North Hoodie Apex Grey Nimble