020 - 210 90 09Adidas Kids Hardloopschoenen 6 Kinderen 43 Duramo Multi Maat fcrFfqOp8w
Aqua Grey lite Team Kleur Maat Jacket Spiro S Micro
Dames 38 Ac Royale Plum Court Eclipse Sneakers Nike Maat Anfv8v

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grey Maat Kleur lite Jacket S Aqua Micro Team Spiro wxR0qnIYFn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zwarte Sneakers Adidas Cloufoam Adidas Adidas Sneakers Sneakers Cloufoam Cloufoam Zwarte Zwarte qOAZnZ

Onze specialisten

Micro Grey S Team Jacket Kleur Spiro Aqua lite Maat
Converse 46 Sneakers Unisex Star Taylor Maat Zwart Chuck All rqw0rx
" "witte Sneakers Royal Glide Reebok ZnUFqv4x
Schoenuittrekker Schoenuittrekker Schoenuittrekker Schoenuittrekker Schoenuittrekker Schoenuittrekker Schoenuittrekker Schoenuittrekker Schoenuittrekker Schoenuittrekker Schoenuittrekker Schoenuittrekker rrxdqBwTO
Spiro lite S Jacket Maat Micro Grey Aqua Team Kleur