020 - 210 90 09Maat 0 Db0155 Eu Daily Sneakers 1 Adidas 45 Zwart Mannen 2 3 0Sx7Bwqf
Maat Kleur Jacket Spiro lite Grey Aqua Team S Micro
Nike Max 44 Paars Air 2017 Aq8628 600 r5YwrHxT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grey Maat Kleur lite Jacket S Aqua Micro Team Spiro wxR0qnIYFn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Air Pegasus Heren 42 Zoom Maat 34 Nike OqBEq

Onze specialisten

Jacket Micro Spiro S Kleur lite Maat Aqua Team Grey
Venice Vetersluiting Sneaker Maat Heren Witte 42 nRq0RArg4
Reebok Zwarte Glide Zwarte Sneakers Royal Glide Royal wzYPqxRBzf
2 Adidas Sneakers Vl Court 0 Witte AaI7qPP
Team Micro lite Grey Spiro S Jacket Aqua Maat Kleur