020 - 210 90 09Heren Gestreept En Overhemd Gestippelde Rood Strijkvrij Montazinni Fit Kraag Kreuk Bordeaux Slim dwxBq7Y
Zwart Vest Biker Leder X treme 6YIx0nvB

Procesrecht – Dagvaarding

 

Steel Havaianas white Grey white Brasil Mix Slippers Unisex
Overhemd Trendy Heren Effen Italiaans Zwart Napoli Ferlucci FUgqw1HF

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grey Mix white Brasil Havaianas white Unisex Steel Slippers qFZKzwp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Navy Shirt Urban Face White The Tnf Heren S Tee Celebration Redbox North s w055gPq7A

Maak nu een afspraak


Granite L the Men Craft zone In Pants wS8qXUO

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUnisex Mix Grey Slippers Havaianas Steel Brasil white white

Onze specialisten

Brasil Mix Unisex Slippers white white Steel Grey Havaianas
Blauw Lll Jas Regatta Heren Cera q0fgzg
volwassenen outdoorjas Regatta zwart maat S largo xOqTA6
Sendra Bordeaux Florentic Maat Cuervo 45 2073 p4wtrp
Mix Havaianas Grey white Slippers Brasil Unisex Steel white