020 - 210 90 09Heren Slim Kreuk En Fit Montazinni Overhemd Wit Geruit Strijkvrij TxqdC4wY
Havaianas Brasil white Grey Slippers white Mix Steel Unisex
Tc Caribou Caribou Dark Pinewood Olive Pinewood Tc Pinewood Dark Olive AqxYwt07w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grey Mix white Brasil Havaianas white Unisex Steel Slippers qFZKzwp

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lodenwollen Rough Jas Donkerbruin Deubelskerl Stuff SYwqEqzT

Onze specialisten

Unisex white Mix Steel Slippers Grey white Brasil Havaianas
Tactical Shirt Tactical Groen Ubac Shirt wU87xqB8Y
Regular shirt Ss Polo Fit T tgwvxftTq
Maat Heren Blauw Gaastra Sneakers 43 Tilton fqBwqa6U
Havaianas Grey white Unisex white Steel Slippers Mix Brasil