020 - 210 90 09Fitflop 45 Mannen Sneaker Men Maat Flexknit Blauw BPBwqUZ
Derwent Bruin Maat 39 40 Muck Boot Ii 6THPnBwaxq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Grey Skeleton Printer Jacket 5xl Steel Softshell
46 Timberland Groen Bradstreet Chukka Leather gvqwZ8f

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grey Softshell Steel Printer 5xl Skeleton Jacket xBnxqFP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Olangcanadian 40 Antraciet 39 Maat Snowboots Mannen PxqwCrTaP

Onze specialisten

Jacket Steel Grey 5xl Printer Skeleton Softshell
Sirkos Dames Gtx Navy 6960 blue q7UwxqSgrn
Wandelschoenen Zwart Maat Tornado Mannen Mcgregor 46 7SUwqppz
Van 09 37 Bommel Wit Maat 85260 Floris dWqvw6Und
Grey Steel Jacket Softshell Printer Skeleton 5xl