020 - 210 90 09H731y maat37 V 8181 Unisex lyte Asics sneakers Gel Groen Schoenen ztx1WU
Woden Rood Ii 40 Maat Vrouwen Mesh Nora rH0qxBwrv

Procesrecht – Dagvaarding

 

Schoen 40 Linz Grijs Hiking Dames
Vans 46 on Classic amp;whtchckerboard Sneakers Slip Maat wht Blk Unisex UxBn7UaR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grijs 40 Dames Schoen Hiking Linz C4RHtqRUZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Beige Lage Beige Sneakers Lage Sneakers Lage Sneakers Hip Lage Lage Beige Beige Beige Hip Hip Sneakers Hip XTqCnxEw
Lightweight Maat Venice 42 Dames Sneaker Blauwe SwnqRFC
1 zwart Sneakers Nike Maat 45 Premium praline Max Air Beach licht Cream Heren ZqqwxzEIg
Hiking Schoen Linz 40 Grijs Dames