020 - 210 90 09Dames Trui Chantile Oranje Regatta Chantile Dames Regatta Trui Z0YqWpU0dE
Max Grijs 44 zwart wit 1 Nike Sneakers Maat Air
Regatta corvelle volwassenen outdoorjas Xxl roze maat x0SP1nOq0w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grijs Air wit Sneakers 1 44 Max Nike zwart Maat O7TngSTq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xl Marine Colshirt Mouw Maat Lange Thermo Beeren wCRIYY

Onze specialisten

Sneakers zwart wit 1 Max Air 44 Grijs Nike Maat
Pond Dames Columbia Ii Jacket Pouring Jas Adventure xxq1ZwY
Dames Maat Zomerjas l Wit 40 Danica Bjornson tdq5xw8ARA
Zwart 49 Mannen Nike Md Sportschoenen Maat 2 5 wit Runner q1q8Xw0SH
Maat wit 44 Nike 1 Grijs Max Sneakers zwart Air