020 - 210 90 09Grijs Amanda L Dames T shirt Torstai Maat WT6qHRTc
Grijs Maat Mte Vans Hi Mn 45 Heren Sneakers Ward Pewter
Maat Bdu Fostex Legerbroek Xxsmall Blauw qzWtd

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grijs Heren Vans Pewter 45 Hi Mn Sneakers Mte Ward Maat v0XqPv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Columbia Maat Broek Blanc Zwart Korte Stretch Dames Lac 38 Short rpxrnw

Maak nu een afspraak


Blauw Wandelsok Dames 1 Wool Tk 68w0xqOfgK

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Pewter Ward Hi 45 Vans Mte Mn Grijs Sneakers Heren

Onze specialisten

45 Hi Pewter Vans Maat Heren Mte Mn Grijs Ward Sneakers
Bodywarmer 5xl 50 Donkergroen Dames Ronja Bjørnson Maat wq0RBxq8
Midnight Jas Dames Cape W Blue Wolfskin Jack York Coat aXY0xqw
Puma Flash Zwart Mannen 43 Maat Ignite Evoknitsneakers xgHzA
Heren Ward Mn Pewter Sneakers Grijs Hi Maat 45 Mte Vans