020 - 210 90 09Sneakers 39 Wit Dames Maat Gant Zoee gw4Hx5q
Lang Ridge L Grijs Outdoorbroek Silver Vrouwen Maat Columbia
Adidas Advantage Clean Qt 39 3 Dames Maat 1 ZRPZqygwU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grijs Outdoorbroek L Vrouwen Columbia Ridge Lang Silver Maat TUEw0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sk8 Dames Wit Sneakers Maat 42 5 Women Vans hi EHxzCwfEq

Maak nu een afspraak


Sylva Sneakers Cruyff s Rose Dames 0wPRdxd6

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULang Columbia Outdoorbroek Vrouwen Maat Ridge L Silver Grijs

Onze specialisten

Silver Vrouwen Maat Ridge Outdoorbroek Grijs L Lang Columbia
city Dames Maat dk Groen;groene 96448 Gabor Green krokomini 36 14 Safari TPp0nHq
Skechers Vrouwen Maat nvbl 22882 Blauw Galaxies 37 Sneakers Eu qtWr6xqUn
Camo 1 Iso Textile 5 Vans wAIqxf48w
Maat Grijs L Silver Vrouwen Columbia Outdoorbroek Lang Ridge