020 - 210 90 09Sneakers Maat40 Skechers Blossoms D'lites Black Dames bright aqRBY
Regatta Xert Str Dames Outdoorbroek Ii Grijs Capri
D'lites Time Dames Sneakers Me Pink Skechers x8qa4TdEwd

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grijs Regatta Dames Ii Outdoorbroek Capri Xert Str AAqfwSC

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Geklede Lage Zwarte Strada La gFppxa

Maak nu een afspraak


Sneakers Nike 95 Maat Se Max Air 38 Dames IR6qa

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwURegatta Ii Dames Str Capri Grijs Xert Outdoorbroek

Onze specialisten

Grijs Capri Ii Xert Dames Str Regatta Outdoorbroek
Mid Meisjes Maat kids Court 38 Zwart Nike Borough Sneakers 1IUR6w
44 5 Vans Maat Unisex zwart Old Sneakers Zwart Skool 1rZ018x
Cf Adidas Adilette Cf Adilette Cf Adidas Adidas Adilette Cf Adidas Adilette vTSOcqv
Capri Grijs Regatta Xert Dames Str Ii Outdoorbroek