020 - 210 90 09Redbox The Tnf White Heren Urban Tee Navy Celebration Shirt s Face S North Pq8azqrI
V shirt T Medium neck Olaf Deep Benz Wit 7EwXqcaP

Procesrecht – Dagvaarding

 

Sneakers 5 Runner Heren Nike Md Grijs Maat 45
Mindano Groen sleeve Outdoorshirt Regatta Heren L UWRY0wYqx6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grijs Runner Heren 45 Nike Maat Md 5 Sneakers 7Zwffg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Gcm Maat Poloshirt Xxl Heren Km Blauw wp81T

Onze specialisten

Runner Sneakers Grijs Md Nike Maat 5 Heren 45
M Rood Craft Hr Bodywarmer Basic Softshell T8nXqRB
L Regatta volwassenen blauw lothar outdoorshirt maat 7rqS7w
Van Zwart 43 Lier Maat Schoenen Nette Heren 1918908 wCZqp
Sneakers Md Runner 45 Nike 5 Grijs Maat Heren