020 - 210 90 09Maat Ultra Heren 45 Air Run Sneakers Se Nike Huarache Ow0qtRp1
" Björn "zwarte Slippers Borg Romeo PzqAH

Procesrecht – Dagvaarding

 

Sneakers Grijs 45 Md Nike Runner 5 Maat Heren
royal Sneakers C white Int Heren Club gum Reebok 85 Maat 40 wPcFq600

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grijs Runner Heren 45 Nike Maat Md 5 Sneakers 7Zwffg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Boot Veterboots Premium Timberland 6in Heren Zwart 49 Maat HPq55Iwtx

Onze specialisten

Grijs 5 45 Runner Nike Sneakers Md Heren Maat
Grijs Super 43 Wandelschoen Maat Ervik Softshell Lichtgewicht Travelin qaxwXB1P
Heren Maat Van 44 Boots Chelsea Floris 10902 Bommel Blauw qERdw1a0
Chaska Regatta Outdoorbroek Blauw Capri Dames 811wd7q
Runner 45 Heren Maat Md Nike Grijs 5 Sneakers