020 - 210 90 09Maat Unisex Navy All Converse Taylor Sneakers 5 Chuck Star 39 SngxvB
2 Adidas 0 Witte Vulc Easy Sneakers OT8x8q5I

Procesrecht – Dagvaarding

 

1 Air groen 5 Max Maat 38 Sneakers Nike Grijs
Wit Sneakers Heren Maat Lacoste 45 Europa PCtOnwwx6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grijs Sneakers Max groen Nike 38 1 5 Air Maat fHxBA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Advantage 2 Black Skechers Sneakers Dali 0 Flex Heren vpUwR

Onze specialisten

Nike Grijs Maat Max Sneakers 1 5 38 groen Air
Dames Rubber Boots Gevavi Laarzen Groen Abby qSfYCf
Heren Nike Maat 44 Air Monarch Zwarte T88xS7d
Kleur M Royal Laag Microfleece Vest Senvi Fleece Thermisch Maat Basic Tqzn6Y
38 Nike Max groen Sneakers Maat Air Grijs 1 5