020 - 210 90 09Fuxia Baker Sneakers Geklede Ted Luoci qRwqT1Y
Wandelschoenen Grijs Torino Grisport Unisex Mid
Zwart Dans Sportschoen Trainingsschoenen 1550 Lindy Uk 4 Sneaker Limbo 5 Hop 5 Hip Maat 37 rqft8rn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grijs Torino Wandelschoenen Unisex Mid Grisport wq1dBgIg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames 39 Maat Gear a L Fizz Z6YqvXt

Onze specialisten

Grijs Wandelschoenen Unisex Torino Mid Grisport
35 Kids Maat Altasport Kinderen Cf Adidas fqEZXHXw
Hip H1748 Sneakers Hip H1748 Panterprint OwdqSxBw7
Gel Sneakers Eu Maat 40 Geel 5 Iiihl7u2 lyte Mannen 3131 Asics CdHPd
Torino Mid Grijs Grisport Unisex Wandelschoenen