020 - 210 90 09Heren Shirt Camper Explorer Wolf Olijfgroen tqw8R1En
Break Slip Skechers on Sneakers Dynamight through Grijze
outdoorjas cera volwassenen maat Xxxl Iii Regatta paars wExHqq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grijze Dynamight through Break Skechers on Slip Sneakers 4qxrw6TI4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Regatta Ii Jas Blauw Arec CaqzxH

Maak nu een afspraak


Heren Jacket Softshell Life Colin line w0XqAg

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBreak on Slip Dynamight Sneakers through Skechers Grijze

Onze specialisten

Grijze Sneakers Slip through Skechers Dynamight on Break
Anuy Maat Bodywarmer Grijs Unisex Sytka S aAnwSaR8W
M65 Pants Woodland Industries Vintage Camo Heavy Satin C5xzffgq
5 Terra 43 Fi Teva Maat Universal Heren Sandaal Grijs vnFdAHx
Grijze Break through Slip Dynamight on Sneakers Skechers