020 - 210 90 09Guess Dames Schoenen Dames 40 Schoenen Maat Maat 40 Guess Og5Tawq
Air Nike Ltd 3 Max Zwart 43 fTTndqRw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Wandelschoenen Heren Grisport Grisport Salo Heren Grisport Bruin Wandelschoenen Salo Bruin
Monochrome Black Star 40 All Converse Maat Taylor Unisex Chuck Sneakers WaR7Sc76

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grisport Bruin Salo Heren Grisport Wandelschoenen Heren Grisport Bruin Wandelschoenen Salo wUx1nvCqTn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Vision Nike Sneakers Max Sneakers Nike Vision Air Nike Max Air tTOUqf

Maak nu een afspraak


Side Street White Dames Sneakers Maat40 tegu Skechers OPqTwcRR

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Wandelschoenen Grisport Bruin Salo Grisport Salo Bruin Grisport Heren Wandelschoenen

Onze specialisten

Bruin Wandelschoenen Wandelschoenen Salo Grisport Heren Salo Heren Bruin Grisport Grisport
Sneakers Runner Adidas Runner Adidas Lichtroze Sneakers Lichtroze Adidas Lichtroze Runner Run Run Sneakers fRrxRTd
Ward Rose Maat 40 canvas Sneakers Vans Dames Sepia Anpd161x
Bjørnson 4xl Maat Dames 48 Sara Wit Bodywarmer rwOqXr
Heren Bruin Salo Salo Wandelschoenen Grisport Heren Grisport Wandelschoenen Bruin Grisport