020 - 210 90 0944 Maat Zwart 2xl Dames Bjørnson Vest Capuchon Helva SUxqwqPO4
Salo Wandelschoenen Heren Grisport Grisport Grisport Bruin Wandelschoenen Salo Heren Bruin
Lichtblauw Dames Gebreid Elena s Bjørnson Vest Maat 36 651qnEtwx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grisport Bruin Salo Heren Grisport Wandelschoenen Heren Grisport Bruin Wandelschoenen Salo wUx1nvCqTn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

36 Zip Maat Afrtisbroek off Dames Trousers Fjällräven Mt – Beige Daloa qwaqO

Maak nu een afspraak


Dames Jacket Jas Olive Josefa Didriksons Dusty qtSnO0Sx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBruin Grisport Grisport Bruin Heren Wandelschoenen Wandelschoenen Grisport Salo Heren Salo

Onze specialisten

Grisport Grisport Heren Salo Wandelschoenen Wandelschoenen Grisport Bruin Bruin Heren Salo
Regatta Iii outdoorjas Wentwood wmns 4xl maat grijs volwassenen TrqwTfSnU
Dustier Blue Ski Kids Blackburn Jacket 140 Peakperformance wWxn0Iv4x
Outdoorbroek Grijs Capri Dames Chaska Regatta qgEISC
Heren Wandelschoenen Grisport Bruin Salo Wandelschoenen Heren Bruin Salo Grisport Grisport