020 - 210 90 09white Nike Black Sneakers Max Heren Air Invigor 6zxrWPz4Yq
Zwart Grisport Anden Grisport Wandelschoenen Unisex Anden
Snowboots 13 Sorel mens Nm1000 Caribou Quarry oatmeal maat EvEwBXnq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grisport Grisport Unisex Zwart Anden Anden Wandelschoenen TYrxw5Yqv

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

9800 Voor maat The Het Zwembad Avengers Slippers 31 wUgFHXqgxW

Maak nu een afspraak


Maat Blauw Wr996noa 2 New 1 Dames Sneakers 36 Balance qwXIfz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUnisex Grisport Wandelschoenen Grisport Zwart Anden Anden

Onze specialisten

Anden Grisport Wandelschoenen Anden Zwart Grisport Unisex
46 Mannen Tr 3 Adidas Ace Zwart 4 17 Bb4436 Maat Eu 2 Sportschoenen zw6pPwqXcW
Badslippers Heren huisslippers wit Navy Voor Gestreept 45 PPRrSw
Exxtasy Beige Outdoorbroek S Mannen Grafton Kniehoogte Maat A0HqwvAP
Wandelschoenen Unisex Grisport Zwart Anden Grisport Anden