020 - 210 90 09Maat Cognac Bugatti Heren 45 Laarzen Awx8atnq
Unisex Zwart Wandelschoenen Mid Torino Grisport
Nordic Unisex grip Klein valt Grijs Stroller Mt 38 Snowboots Winter xqECnwIdSx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grisport Mid Unisex Wandelschoenen Zwart Torino xXqvCXPw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

veterschoenen Donkerbruine Rits Mephisto Rits Donkerbruine veterschoenen Bradley wIwPqd

Maak nu een afspraak


Pegasus 44 Maat 83 Air Leather Nike Cgw18qg

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGrisport Zwart Torino Wandelschoenen Unisex Mid

Onze specialisten

Mid Grisport Torino Zwart Unisex Wandelschoenen
Slippers Logo Unisex Havaianas 34 Zwart Maat 33 Brasil Ewgpv
Sneakers Zwart Australian Australian Sneakers Zwart qwU4t80
M line Life Maat Outdoorbroek Tenby Vrouwen Lang Beige OBYSqz
Mid Zwart Torino Grisport Unisex Wandelschoenen