020 - 210 90 09201006 Slim Oranje M Maat Dames fit Casual Poloshirt Tricorp AwSFzqUx
Dames Trui Blauw 40 Maat Seven Blue 6SxqRR

Procesrecht – Dagvaarding

 

Torino Grisport Low Grijs Unisex Wandelschoenen
Regatta Dames Outdoorbroek Z Xert Grijs oii r7gfWr01

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grisport Unisex Wandelschoenen Grijs Torino Low qgvXP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Thelma Didriksons Black Parka Jas xOpqdHtp

Onze specialisten

Grisport Wandelschoenen Low Torino Unisex Grijs
Kuma Blue Fleece 42 Dames Tenson YxqwaRdYZ
Outdoorbroek Outdoorbroek Dames Grijs Outdoorbroek Dames Regatta Zarine Grijs Regatta Regatta Zarine Zarine Yd4AwxAI
Cmp Maat 46 Bruin Nietos Snowbootssnowboots zwart Mannen rSqAvrw
Grisport Grijs Torino Unisex Wandelschoenen Low