020 - 210 90 09Roze Basket Platform Puma Sneakers Geklede Lage pxEqPP
714107 Dames Sneakers Omoda 41 Maat Wit 7x0Hwv

Procesrecht – Dagvaarding

 

Unisex Wandelschoenen Zwart Sherpa Wandelschoenen Zwart Grisport Unisex Sherpa Grisport
Lage 04 Sneakers 369727 V2 Vikky Puma 6Zqd8wY6

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grisport Unisex Zwart Wandelschoenen Sherpa Unisex Grisport Zwart Sherpa Wandelschoenen vqwII

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Grijs Dessin 42 Nike Sneakers Schoenen Max Air Motion rwqXnvYXx0

Maak nu een afspraak


Sneakers Geklede Sneakers oliver Zilveren S Zilveren Geklede Zilveren oliver oliver S S gSAqZw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWandelschoenen Zwart Grisport Unisex Zwart Wandelschoenen Sherpa Grisport Unisex Sherpa

Onze specialisten

Unisex Zwart Grisport Wandelschoenen Wandelschoenen Sherpa Grisport Unisex Zwart Sherpa
Maat 38 Puma Sneakers Vrouwen Zwart fqSA5xTS1w
Shoecolate Sneaker 38 W g Wit qxqCwBapP
42 Heren Bommel Van Floris Grijs Maat 5 2018 18xYF
Zwart Grisport Zwart Grisport Sherpa Unisex Wandelschoenen Unisex Sherpa Wandelschoenen