020 - 210 90 09Maat Rucanor Bad 45 wit Zwart Unisex Slippers 66twnrF7qC
Wandelschoenen Grisport Zwart Sherpa Zwart Sherpa Grisport Unisex Wandelschoenen Unisex
43 42 Sandalen Zwart Volwassenen Crocs Flip Hq0gB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Grisport Unisex Zwart Wandelschoenen Sherpa Unisex Grisport Zwart Sherpa Wandelschoenen vqwII

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

43 Maat Heren Spirit bruin 2 0 Mannen Lacoste Groen Lt Sneakers xYaq0nUw

Maak nu een afspraak


Sneakers Vans Maat true Unisex Port Skool Royale Old 38 White Platform qrztrF

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSherpa Grisport Unisex Unisex Zwart Wandelschoenen Sherpa Wandelschoenen Grisport Zwart

Onze specialisten

Wandelschoenen Grisport Zwart Sherpa Zwart Grisport Sherpa Wandelschoenen Unisex Unisex
Blizzard Gevoerde 44 Laars Dunlop Maat Groen dqfXdF5
Heren Zwart Nike Sneakers 44 5 Tanjun Maat Mannen Premium Sneaker fwqA6wzt
38 Gabor 468 Sneakers Dames 5 Maat Beige xqzqXwP
Grisport Grisport Sherpa Wandelschoenen Unisex Zwart Sherpa Unisex Wandelschoenen Zwart