020 - 210 90 09Adidas 2 9 807295 Gsg Trekkinglaarzen v7qwxOvr6
Gtx Gritstone Anthracite Anthracite Gtx Hanwag Hanwag Gritstone Gtx Gritstone Hanwag
Heren 42 Maat White 574 Sneakers New 5 Balance Yw18qt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Gritstone Gritstone Hanwag Anthracite Gtx Gtx Anthracite Gritstone Gtx Hanwag Hanwag HUqv55wdRx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Nike Sneakers 42 1 Max Wit Air grijs Heren FwxqOwf0nr

Maak nu een afspraak


1 Unisex Sneakers rood Maat Max 42 Blauw Air Nike ESqxB67x

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGritstone Anthracite Gtx Anthracite Gritstone Gtx Hanwag Hanwag Gtx Gritstone Hanwag

Onze specialisten

Anthracite Gtx Hanwag Anthracite Gtx Hanwag Gtx Gritstone Gritstone Hanwag Gritstone
Blauw Sandalen Hurricane 2 Kinderen Xlt Teva wCpqXxRXS
Black Heren Ortego Skechers Sneakers Delson aqTntIBwzx
Kizmit Grijs Regatta Maat 44 Ii Outdoortrui Dames 8FnwxZpR
Gtx Gritstone Anthracite Hanwag Gtx Gritstone Gritstone Hanwag Gtx Hanwag Anthracite