020 - 210 90 09Suède Hip Wit H1515 H1515 Hip Sneakers qFHFBYw
43 Veterboots Killington Chukka Timberland Maat Heren Groen
Adidas Dames Maat Clean 2 W Mid Advantage 3 40 rBHZOr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Groen 43 Heren Chukka Timberland Maat Killington Veterboots Ic0PWqwa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Maat Match Wit Dames Madden Steve 41 UgHwxEqWv

Maak nu een afspraak


Sneakers Ultra Unisex Zwart s Cruyff n6xpZEw8qq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Groen Heren Veterboots 43 Timberland Chukka Killington

Onze specialisten

Killington Chukka Timberland Heren Groen Veterboots Maat 43
Blauw Nike 95 Air 46 Max Premium 404 538416 AqYHqv
Side Skechers Street Met Witte Kersen Sneakers xqwpYnI8
Heren Maat Rolling 42 Replay Grijs Instappers dIzqwd4x6
Heren 43 Killington Maat Groen Timberland Chukka Veterboots