020 - 210 90 09white Nike Black Sneakers Max Air Invigor Heren x0g8a4
Heren Groen Bugatti Veterschoenen 45 Maat
Zwart Sandalen Speedo Teenslippers Heren En 42 Zanpa Maat qxT1pA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Groen Bugatti 45 Maat Veterschoenen Heren wvrwUqE

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Bruin Mannen Clarks Three 45 Maat Nature G011002 SBwqxU1z

Onze specialisten

Bugatti Groen 45 Heren Maat Veterschoenen
Duke 39 Knights Synthetisch mid Black Heren Hoog Sneakers British 5x6H0FqwF
Sneaker Gekleed 45 Laag Zwart;zwarte Black Hook black Maat Heren Hub 5fxOS6awqn
Hoops Adidas 3 2 41 Mid Grijze 1 Maat 0 Dames vE4rvqw
Bugatti Heren 45 Groen Veterschoenen Maat