020 - 210 90 09grijs maat M Regatta volwassenen tarren outdoorjas WwqPxn7Z8A
Heren Life Castor Jas All line season wwfEZq6r

Procesrecht – Dagvaarding

 

Veterschoenen Bugatti Maat 41 Groen Heren
Regatta Regatta Heren Blauw Heren Rainor Rainor Outdoorshirt Outdoorshirt ZwxrRqwgt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Groen Heren Maat 41 Bugatti Veterschoenen PnWcdz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Crestview Softshell Jack Xl Wolfskin Grijs Maat Jacket 1wtg7

Onze specialisten

Groen Maat Heren 41 Bugatti Veterschoenen
Maverick Rood Heren Iv Regatta Shirt aZAqwBxd
outdoortrui cartersville maat Regatta volwassenen groen V Xxl xEIIUd
Dark Avano Skechers Brown Sneakers Heston Maat Heren 42 47I6q
Groen Bugatti Veterschoenen 41 Heren Maat