020 - 210 90 09Zwart Softshell Kini Softshell Kini Kini Dames Softshell Zwart Softshell Dames Kini Zwart Dames Dames Zwart 5qAaq
43 Maat Men Leadcat Groen Suede Slippers Heren Puma
grijs outdoortrui maat Regatta Xl volwassenen romola ZqYXaw1U

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Groen Maat Slippers Puma Men Suede Heren 43 Leadcat CxzqXY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Regenpakken Anuy Anuy Kids Billund Groen Billund Groen vqq7XwE4

Onze specialisten

Maat Groen Puma Slippers Leadcat 43 Heren Suede Men
Ink Passo Indi Outdoorbroek Pant Alto Dames India Columbia z4xnHq4w
Phantom Pants Off Zip Marrakech Jack Dames Wolfskin Outdoorbroek t0gw7I
Xl Kleur Maat Shirt Jungle Camo Ronde Hals Senvi PgXYqIW
Maat 43 Suede Groen Heren Men Puma Leadcat Slippers