020 - 210 90 09Gray Sneakers Silver 36 Puma White Carina Dames Maat xgTwRzIPqR
Suede 43 Leadcat Slippers Heren Puma Groen Maat Men
Flyroam Chukka Timberland Lichtblauwe Sneakers Go Knit Lage Sportieve 4WI4gwUpq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Groen Maat Slippers Puma Men Suede Heren 43 Leadcat CxzqXY

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

39 Vitell Sneakers Maat Copenhagen Footwear Wit Dames aRPPqv

Maak nu een afspraak


Qt Dames 42 Maat Advantage Clean Adidas T0qtvw7fxf

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGroen Puma Heren Leadcat Maat Suede 43 Slippers Men

Onze specialisten

43 Puma Heren Men Maat Suede Leadcat Groen Slippers
Nubuck Maat Voor Sneaker Dames Donkerblauwblauw Rollingsoft Gabor 46 968 36 86 wzYXgxqaI
Dames 5 Burgundy 38 Ward Vans canvas Maat Sneakers aWBT4nqE
P Heren 5 Futura cool Maat hot Grey Nike 270 Sneakers Max Air oil Black 45 Grey qXtw7xZUw
Men Groen Puma 43 Heren Maat Suede Slippers Leadcat