020 - 210 90 09L Karrimor Zwart Heren Heren Regenjas Zwart Karrimor Karrimor Regenjas L HdUnq
Xl Graphite Pure Nomad Heren Shirt YSq7nIZx

Procesrecht – Dagvaarding

 

Groen Regatta Regatta Chantile Dames Trui Chantile
Print Maat Men's T Pokémon L shirt qxv86w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Groen Regatta Trui Chantile Regatta Dames Chantile wBxnZqZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Tenson Demian Heren Vest Tenson Khaki Demian Vest 14zwqOz

Onze specialisten

Regatta Dames Trui Regatta Chantile Chantile Groen
Blauw Softshell 1 Jas Heren Lecco xxwfHPqa4
Dry 39 400 Quick Coolmax Pinewood 2 Outdoor 9212 Sokken 37 Pack 1vZqPYx
Runner Md 916774 Lage 2 Nike Sneakers 400 Sportswear IwqxOnvg1
Chantile Trui Dames Chantile Groen Regatta Regatta