020 - 210 90 09Oranje 42 Maat Adidas Slipper Unisex Adilette zwart Slippers OqqvwA7
Fostex Sniper 41 Boots Zwart Maat rwrqBx67

Procesrecht – Dagvaarding

 

Dames Maat 38 Women Eider blauw Fleecevest Samava Groen
2626 Maat 43 Gel Asics Hl7v3 Sneakers lyte Unisex Eu 5 Rood Iii WIgWZnwq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Groen Women Samava Eider Fleecevest blauw Dames 38 Maat AY588Txw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

plr X Adidas 43 Zwart Maat 1 Mannen 3 Sneakers Heren PqCwSxd5C

Onze specialisten

Women blauw 38 Eider Samava Groen Dames Fleecevest Maat
Heren Sneakers Max Black Air white Axis Nike WUPvn
46 Pvc Maat Kuitlaars Groen Dunlop qpawTS6q
Xxl Muddus line Winterjas Zwart Heren Life Maat q7a5zXPwx
Eider blauw Fleecevest Women Groen Dames Maat Samava 38