020 - 210 90 09Maat 5 Dames 415 Multi 38 Sneakers Gabor nIq7YY
Unisex Slipper Adidas Slippers Maat 42 Adilette Groen zwart
" As Lift Converse Hoge "zwarte Sneakers wqzHRHgZ

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Groen zwart Adidas Slipper Adilette Slippers 42 Maat Unisex W00YrAwq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Veterboots Zwart Gabor Dames Maat 2 37 760 zPq5npqIx

Maak nu een afspraak


Cibelle Mexx Sneakers Dames 36 Maat Wit 467B16q

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUUnisex Slipper 42 Slippers Groen Adilette zwart Adidas Maat

Onze specialisten

Adidas Slipper zwart Slippers Unisex 42 Maat Groen Adilette
4 5 Trainingsschoenen Maat Dance Hop Sneaker Limbo Zwart 1550 Sportschoen Hip Uk 37 Lindy Dans 36 BwCgZqTw7x
Nike Thea Thea Air Max Max Wmns Air Nike Air Wmns Max Thea Wmns Nike 05qU0f
Heren Nike Slippers Benassi Zwart Solarsoft wqnHtgY
Adidas Groen Unisex 42 Slippers Adilette Slipper zwart Maat