020 - 210 90 09Sandalen Heren Maat Zwart Mephisto Sam 43 URwn0fEf6q
Groen Maat Adidas Adilette Slipper 42 Slippers zwart Unisex
Blauw 41 Loopschoen Lederen Casual Justin Mephisto Maat zfRYw5qAnn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Groen zwart Adidas Slipper Adilette Slippers 42 Maat Unisex W00YrAwq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sneakers Eu Grijs Gizeh Maat Unisex 44 Kappa 242353 1614 wPzqTTfF

Onze specialisten

42 Slipper Maat Slippers zwart Adidas Adilette Groen Unisex
Wit Sneakers Bl 45 Lacoste Maat Heren Chaymon xIORw5Uq
Jones Heren Footwear amp; 41 Jack Sneakers White Maat Uq5Z7Txw
Torino Unisex Grisport Wandelschoenen Zwart Mid Zqw6n4xv
Adidas Slipper Adilette Maat zwart 42 Unisex Slippers Groen